Arestări învăluite de taină

În numărul precedent CUVÂNTUL informa despre reținerea de către poliția din Rezina a trei persoane pentru o perioadă de 72 de ore şi că  Poliția a refuzat să dea informații privind motivele reţinerii, invocând taina anchetei. Între timp prin târgul Rezinei s-a zvonit, cum că cei trei au fost expediați la judecătoria Orhei, unde timp de o oră și jumătate ar fi fost audiați, după ce au fost arestați pe un termen de 30 de zile pe motiv că Rezina se află la hotar cu regiunea transnistreană și bănuiții ar putea să fugă în zona necontrolată de autoritățile legale.

Până acum sursele oficiale nu dau nicio informaţie despre faptele ce li se incriminează celor 3 arestați. Totodată multă lume ne telefonează, se interesează despre motivele acestor arestări – bănuiții sunt persoane bine cunoscute în raionul Rezina și nu numai.

Pentru a clarifica cât de cât situația ne-am adresat la șeful Inspectoratului de Poliție Rezina, care ne-a recomandat să ne adresăm la Procuratura raionului.

Doamna din cancelaria procuraturii ne-a îndreptat la procurorul A. Maliuta, care, la rândul său, ne-a spus că de cazul dat este responsabil procurorul Gh. Zgardan. Ultimul, ne-a sfătuit să ne adresăm la D.Cobâlcean, şef-adjunct al Secţiei Urmărire Penală a IP Rezina, care, apelat telefonic de mai multe ori, nu a răspuns. Între timp, sursele noastre ne-au comunicat că, tot pe 72 de ore, a fost reţinut Alexei Cioric, ex-secretarul Consiliului Orăşenesc Rezina. Arestările de ultimă oră de la Rezina continuă să rămână învăluite de taină. Dar se știe că, acolo unde nu-i informație oficială, veridică, înfloresc zvonurile.

Foto simbol. Sursa: curentul.md

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns