Ar fi bine să se revină la drumul vechi

Știrea „Veste bună la început de an”, publicată în nr. 2 din 12 ianuarie c. al CUVÂNTUL-ui, a trezit ecouri. Mihail Sparionoapte, ex-primar al satului Trifești, a venit cu une-le propuneri benefice, în opinia dumnealui, privind realizarea acestui proiect.

”Acest drum, care de-a lungul veacurilor făcea legătura dintre satele din vecinătate și lumea mare, se numea „Șleahul satului”. El ne „scotea în lume”, șerpuind pe un alt itinerar decât cel prezent,  ieșind la colțul pădurii, lângă retranslatorul TV.

Dar în anii colectivizării acest drum a fost redirecționat pe un alt segment, frontal dealului abrupt. Din cauza pantei excesive acest tronson dă bătăi de cap călătorilor și șoferilor, în deosebi pe timp de iarnă sau zloată.

  Am citit că specialiștii de la Consiliul Raional pregătesc teza de proiectare pentru moderni-zarea acestui drum. Consider că ar fi bine de studiat varianta de revenire la drumul vechi, adică la acel drum ce șerpuia domol spre colțul pădurii Trifești. Ar fi bine ca înainte de a întocmi proiectul, specialiștii respectivi să consulte populația din satele noastre. Cred că de la aceasta am avea de câștigat cu toții”, conchide M. Sparionoapte.

În imagine: Şoseaua care străbate Trifeştii.

 

Ion Perciun     

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns