Apel pentru demisia membrilor CEC și a judecătorilor Curții Constituționale

Reprezentanții Grupului de Inițiativă pentru apărarea Articolului 2 din Constituție solicită demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale și a judecătorilor Curții Constituționale, transmite unimedia.info.

Apelul public, lansat la o conferință de presă la IPN, vine în contextul „apropierii perioadei desfășurării alegerilor locale generale, precum și a probabilității înalte de desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate”, o spun reprezentanții Grupului de inițiativă.

Membrii Grupului menționează că, „având în vedere comportamentul abuziv al actualei componențe a Curții Constituționale, care a devenit actor politic activ, neglijând totalmente limitele impuse de Constituție, dar și având în vedere că majoritatea membrilor CEC au fost delegați de către partide care nu mai sunt reprezentate în Parlament”, se constată că cele două instituții cheie în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor nu sunt capabile să asigure scrutine libere și corecte.

În apel se mai spune că demisia membrilor CEC și a judecătorilor constituționali, dar și desemnarea noilor componențe legitime ale celor două instituții, sunt indispensabile pentru asigurarea alegerilor libere și corecte și a supremației Constituției. Reprezentanții Grupului de inițiativă solicită partidelor politice și organizațiilor societății civile să susțină și să semneze acest demers.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns