Ansamblul ”Crăițele”, parte a unui nou serviciu la biblioteca din Telenești

În cadrul noului serviciu ,,Cântecele neamului la bibliotecă”, la BPR ”Vasile Alecsandri” din Teleneşti activează de aproape jumătate de an ansamblul vocal ”Crăițele”, din care fac parte şi angajatele instituției (în imagine).

 ”În timp, am cules mai multe cântece, colinde din zona Codrilor fie pe hârtie, fie înregistrate audio. Ne-am zis să organizăm  un ansamblu al nostru, ca să le păstrăm şi să le transmitem intacte generaţiilor viitoare. Astfel a luat naștere ”Crăițele”. Este şi o modalitate de a petrece timpul liber”, ne spune Aurica Dobjanschi, directoare-adjunctă.

Dna Tatiana Cojocaru, pensionară, ne-a mărturisit că îi face mare plăcere activitatea artistică de amatori:

”Mi-am descoperit un hobby unde pot să-mi valorific energia creatoare. Repertoriul pentru sărbătorile de Crăciun și Revelion din anul curent a fost unul din cele mai bogate şi diverse de când  activează “Crăiţele”.  La repetiții au participat și copiii îndrăgostiți de tezaurul muzical al neamului. Am avut câteva evoluări, chiar s-a făcut și o secvență pentru una din televiziunile de la Chișinău”, ne-a relatat dna Cojocaru.

Maria Furdui, directoarea bibliotecii este de părere că un asemenea colectiv este un prilej de afirmare pentru colegele talentate:

”Multe dintre noi în copilărie visau “să devină artiste”, ascultându-i pe faimoşii noştri interpreţi Nicolae Sulac, Tamara Ciobanu…, dar destinul ne-a fost altul. Nu am dorit ca talentul nostru să se piardă pur și simplu. Acesta a fost unul din motivele de a fonda ansamblul ”Crăițele”. Ne-am bucura dacă asemenea colective ar apărea și în alte instituții din centrul raional”, spune directoarea bibliotecii.

Ion Cernei                             

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns