Angajați ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului reținuți pentru mită în valoare de 60 mii de lei

Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi cu puţin timp în urmă de CNA. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60.000 de lei mită de la şeful unui ocol silvic pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor.

Angajații ar fi inspectat ocolul silvic Căuşeni la începutul lunii noiembrie 2019, unde în urma verificărilor s-au depistat mai multe nereguli. Pentru a nu-l sancționa pe șeful ocolului silvic, aceștia au cerut de la el 54.000 de lei, iar ulterior încă 6000 de lei pentru a nu incica în act abaterile depistate.

Potrivit CNA, pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere activă, banii fiind transmişi în câteva tranşe sub controlul CNA. Astăzi, funcţionarii au fost reţinuţi în urma percheziţiilor operate în maşinile, birourile de serviciu şi la domiciliile acestora, unde a fost găsită şi o parte din banii pretinşi.

Sursa: jurnal.md

 

Distribuie

Lasă un răspuns