Andrei Pântea spune că dosarul omorului din Codrii Orheiului este unul din motive pentru care a fost arestat

Fostul şef-adjunct, al Procuraturii Generale, Andrei Pântea a fost arestat pentru 25 de zile. Instanţa de judecată a acceptat demersul procurorilor în acest sens. Fostul prim-adjunct al Procurorului General, Andrei Pântea, este acuzat de faptul că a transmis materialele dosarului lui Grigore Caramalac, alias Bulgaru în Federaţia Rusă, acolo unde ulterior acesta a fost clasat.
După ce a fost scos din sala de judecată Pîntea a declarat jurnaliştilor că este nevinovat şi că motivul pentru arestul său, ar fi activitatea sa profesională în dosarele 7 aprilie, Pădurea Domnească şi omorul din Codrii Orheiului.

În 2012, Pântea a semnat o ordonanţă prin care dispunea efectarea unor investigaţii suplimentare pe marginea omorului din Codrii Orheiului, în care a fost implicat actualul deputat PDM, Constantin Ţuţu. Ordonanţa a fost însă anulată de o instanţă de judecată din Chişinău.

Amintim că în aprilie 2012, Constantin Ţuţu a fost implicat într-o încăierare cu focuri de armă lângă un restaurant din apropiere de Orhei, în urma căreia a murit Alexei Veretco, de 42 de ani.
După ce persoana care l-ar fi omorât pe Veretco s-a predat, ceilalţi trei suspecţi, inclusiv Ţuţu, au fost scoşi de sub urmărire pentru omor, fiind, în schimb, cercetaţi penal pentru huliganism.
Procesul de judecată a început în 2013, iar în mai 2016 în acest dosar a fost condamnată la 8 ani de închisoare o singură persoană, care a declarat că a tras în Alexei Veretco pentru a se apăra. Ceilalţi figuranţi au fost declaraţi nevinovaţi.
Avocatul familiei Veretco, Roman Zadoinov, declara după şedinţa de judecaţă din Orhei că sentinţa va fi atacată la Curtea de Apel Chişinău.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns