Amnistia fiscală nu va avea efectul promis

Amnistia fiscală, propusă de către deputaţii din PDM, nu va da rezultate pentru economie şi va permite legalizarea capitalului acumulat ilegal de către un grup restrâns de persoane. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, şi deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Potrivit lui Pistrinciuc, acest proiect de lege „este făcut pentru câţiva oameni ca să-şi legalizeze capitalurile”. Liberal-democratul a mai opinat că amnistia propusă de către democraţi nu va avea niciun efect pentru economie şi îi va defavoriza pe cetăţenii oneşti, care au achitat impozite pe parcursul anilor.

Şi Vladimir Ţurcan consideră că amnistia capitalurilor nu va avea efecte pentru economie. „Noi am încercat o astfel de amnistie în 2007 şi efectul a fost zero. Cel puţin, în 2007 existau nişte prevederi mai clare. Ar fi fost o variantă ca o condiţie pentru legalizarea banilor să fie investirea în economie, să fie create noi locuri de muncă”, a spus socialistul.

Deputații PDM şi PL nu au dat curs invitației de a participa la emisiune, anunță organizatorii. 

În imagine: Vadim Pistrinciuc. Foto infomoldova.net

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns