Amintiri… amintiri… amintiri…

Prima zi de sâmbătă a lunii februarie este Ziua şcolii sau revederea cu absolvenţii. Un minunat prilej de întâlnire a tuturor celor care, cândva, au fost elevi, cu profesorii – cei care, pe parcursul anilor, le-au ghidat paşii prin labirintul cunoştinţelor. 

 

Această frumoasă sărbă-toare a fost organizată tradi-ţional de către administrația liceului împreună cu elevii clasei a XII-a și diriginta lor, dna Diana Gligor. Săptămâni în şir, ei au depus efort maxim pentru a-i găsi şi ai invita pe foștii absolvenți ai instituției din anii 1968, 1978, 1988, 1998, 2008 şi absolvenții anului precedent. La fel, cu multă dragoste a fost decorată pentru invitaţi sala de festivităţi pentru a depăna firul amintirilor și a se simți din nou copii.

Elevii au pregătit un frumos program artistic, iar întreaga activitate a fost moderată de Valentina Malenchi și Eugen Șveț.

Din discursul fiecărui oaspete nu au lipsit gândurile pioase transmise profesorilor care nu mai sunt, cuvintele de recunoştinţă adresate tuturor cadrelor didactice care au format atâtea promoţii de absolvenţi, mândria că au fost elevi ai acestei instituţii, nostalgia după anii de şcoală, o perioadă frumoasă, în care s-au cunoscut, au învăţat, au crescut…  Or, pedagogii sunt misionarii veritabili, care sunt trimişi să semene lumină, să modeleze caractere, sunt precum grădinarii care îngrijesc florile pământului.

Oxana Merdian, profesoară la Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare” din oraşul Şoldăneşti

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns