Amenzi pentru extinderea balcoanelor şi reamplasarea reţelelor în blocuri

Persoanele care vor interveni în construcţia blocului locativ prin extinderea încăperilor din contul balcoanelor, extinderea balcoanelor, extinderea şi reamplasarea bucătăriilor şi a blocurilor sanitare din contul încăperilor locuibile, riscă amenzi de până la 300 de unităţi convenţionale. Comisia juridică, numiri şi imunităţi a avizat un şir de modificări la Codul Contravenţional, transmite IPN.

Totodată, proiectul prevede că distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor proprietate comună din interiorul blocurilor de locuinţe va fi sancţionată cu amendă de la 30 la 60 de unităţi convenţionale. De asemenea, încălcări vor fi considerate reamplasarea reţelelor de apă şi de canalizare, intervenţiile la canalele de ventilare, comasarea apartamentelor pe verticală, modificarea sistemelor de încălzire cu instalarea agregatelor în balcoane, dar şi efectuarea lucrărilor de termoizolare şi tratare coloristică a clădirii în lipsa unei autorizaţii.

Proiectul prevede sancţiuni pentru construcţia mansardelor pe timp de iarnă, dar şi pentru folosirea ascensoarelor de pasageri pentru transportarea materialelor de construcţie.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucţie, însoţite de zgomot, în încăperile de blocuri locative înainte de ora 08.00 şi după ora 18.00, precum şi pentru afişarea în blocurile locative, în afara spaţiilor destinate pentru publicitate, a diverselor informaţii vor fi aplicate amenzi de până la 100 de unităţi convenţionale.

Proiectul urmează să fie aprobat în Parlament.

Foto simbol CUVÂNTUL

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns