Amenințări de război în CR Orhei

În şedinţa ordinară din vinerea trecută, Consiliul Raional Orhei, în mai puțin de două ore, a examinat 32 de proiecte de decizii. Rapiditatea a fost explicată de președintele ședinței, Valeriu Covaș, prin lucrul productiv în comisiile de specialitate ale Consiliului, relatează radioorhei.info.

 

Printre proiectele de decizii prioritare aprobate în cadrul ședinței se numără: aprobarea exercițiului bugetar raional pentru anul 2017, modificarea bugetului raional pentru anul 2018, aprobarea Strategiei IMSP Spitalul Raional Orhei și a planului strategic pentru anii 2018 -2022 ș.a.

Totuși, ritmul alert al ședinței a frânat la unele proiecte. Animozități a stârnit procedura de vot asupra cererii prealabile înaintată Consiliului Raional de fostul vicepreședinte Dorin Zghibarță, care consideră că a fost demis ilegal din funcția ocupată.

Polemici și acuzații între foștii parteneri de la guvernarea raionului (PD și PL) au răsunat în timpul aprobării Planului local anticorupție pentru anii 2018 – 2020. Liberalii consideră că un document similar a fost aprobat în 2015, asta însă nu a dus la descoperirea unor acțiuni de corupție în cadrul Consiliului Raional Orhei. Totodată el a declarat că unii angajați ai Consiliului Raional lipsesc nemotivat de la locul de muncă, sugerând că aceștia se implică în campania electorală. Potrivit consilierului Vasile Roman, șoferul noului vicepreședinte Sergiu Pâslaru absentează de la serviciu, dar este remunerat.

De partea cealaltă, Sergiu Pâslaru a declarat că el se află permanent în teritoriu, iar în cazul în care se dorește un război în consiliul raional atunci ar trebui de examinat şi cum era cheltuit combustibilul pentru unitățile de transport de către foștii vicepreședinți.

La rândul său, președintele raionului, Tudor Golub, a acuzat foștii colegi de guvernare că nici ei nu se aflau permanent la locurile de muncă. Acesta a calificat drept nefondate acuzațiile consilierului Alexandru Miron că ar fi intimidat pe cineva în cadrul campaniei care de desfășoară la Jora de Mijloc.

Amintim că după alegerile locale de acum trei ani, la cârma raionului s-a instaurat alianța formată din consilierii PD-PL-PPEM. La începutul anului curent alianța s-a destrămat, iar la guvernarea raionului au rămas reprezentanții PPEM și PD, democrații mărindu-și numărul de aleși locali pe seama unui grup de foști consilieri PLDM.

Distribuie

Lasă un răspuns