Amendat că nu mai poate fi vânător

Amenda care i-a venit lui Vasile Dorogan a fost un şoc pentru bătrân. El spune că demult nu a mai folosit arma, pe care a transmis-o nepoţilor. Din cauza sănătăţii şubrede, acum, picioarele doar prin curte îl mai poartă. Acest detaliu însă nu a fost luat în calcul de poliţistul care i-a aplicat amenda.

Referindu-se la cazul nominalizat, Adrian Lisnic, repsonsabil la acel moment la Inspectoratul de Poliție Șoldănești, a spus că în calitatea sa de cetățean îi este incomod de cele întâmplate, dar dânsul a acționat în strictă conformitate cu legislația. 

Potrivit lui Adrian Lisnic, procesul verbal a fost perfectat la 23 septembrie 2015. Executorul judecătoresc din Şoldăneşti a confirmat că documentul respectiv a ajuns la el la 16 martie 2016. Victor Deaur, ginerele lui Vasile Dorogan, cui i-a fost transmisă arma în anul trecut, susţine că ar fi plătit amenda la 26 septembrie 2015. Dânsul ne-a mai spus că are confirmări de la FISC-ul din Șoldănești că bătrânul nu ar fi având datorii la stat.

Cu toate acestea, Vasile Dorogan figurează ca datornic deja cu 470 de lei. Suma este echivalentă cu o treime din pensia lui.

La Cotiujenii Mari ni s-a spus că Vasile Dorogan de vreo 8 ani nu a mai mers la vânătoare. Mai mult, din anul trecut, dânsul nu mai are armă.

În sat, ni s-a mai spus că Vasile Dorogan a făcut multe pentru consăteni şi localitate. Un sfert de secol, dumnealui a fost director de şcoală. Anume dânsul, acum jumătate de veac, a format şi echipa de vânători din sat. Chiar şi la vârsta la care a ajuns, dumnealui are o gospodărie îngrijită, fiind exemplu demn de urmat.

Foto simbol: impact-est.ro

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns