Ambasadorul Republicii Franceze în vizită la Telenești

Excelenţa Sa ambasadorul Republicii Franceze la Chişinău Pascal Le Deunff s-a aflat miercuri într-o vizită de lucru la Teleneşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanții autorităţilor publice locale din raion, a vizitat  întreprinderea moldo-franceză ”Bargues Agro Industrie Telenești”.

La Consiliul Raional Telenești ambasadorul a avut o discuție în cadrul unei mese rotunde cu președinta rai-onului Diana Manoli, vicepreședinții Vasile Harghel și Ecaterina Furculiță, dar şi cu primarii satelor Ratuș, Chițcani, Verejeni, unde se implementează un proiect de salubrizare susţinut de Ambasada Franței în Moldova. Participanţii la întrunire au vorbit şi despre problemele cu care se confruntă investitorii francezi în ţara noastră, necesitatea unor măsuri de susţinere a acestora.

Vizita ambasadorului a fost motivată și de faptul că societatea ”Bargues Agro Industrie Telenești” cu capital francez în ultimul timp se confruntă cu grave probleme economice, fapt ce l-a determinat pe șeful misiunii diplomatice franceze la Chișinău să se întâlnească cu factori de decizie din raionul Telenești.

Un interviu cu Excelenţa Sa Pascal Le Deunff citiți în numărul viitor al CUVÂNTUL-ui.

Ion Cernei

Distribuie

One Comment on “Ambasadorul Republicii Franceze în vizită la Telenești”

Lasă un răspuns