Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

La 23 septembrie c., la Ignăței, într-o vizită de lucru, a fost ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM.

 

Satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului fiindcă acolo activează un atelier de confecţii, filială a SRL Chivamax, cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului Vostoc.

SRL Chivamax este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte. Filiala din Ignăței (șefă – Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusătorie, cu 16 locuri de muncă, dar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză Vostoc, a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei sunt 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția care activa de la bun început.

Astfel, înaltul oficial, a vizitat filiala din Ignăței a SRL Chivamax pentru a constata faptul că mijloacele financiare venite din Polonia au fost valorificate conform destinației – înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților (în imagine).

Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul a avut o întâlnire, în incinta primăriei Ignăței, cu primarul degrevat din funcție Alexandru Călăraș, primara interimară Elena Vârlan, angajați ai primăriei, consilieri locali, șefa filialei respective, Elena Pistrui etc. În cadrul întrunirii, dl ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

Violeta Pistrui

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns