Ambasadorul Japoniei în Moldova monitorizează investițiile acordate raionului Șoldănești

Locuitorii raionului Șoldănești au avut posibilitatea să mulțumească pe viu Guvernului Japoniei pentru suportul financiar acordat unor instituții din raion. Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, a efectuat o vizită de lucru la câteva instituții publice din orașul Șoldănești. Printre acestea se numără și Spitalul raional unde, în ultimul deceniu, poporul japonez a investit circa 100 mii dolari.

Oficialul japonez, însoţit de preşedinta raionului Svetlana Rotundu şi directorul Spitalului raional Şoldăneşti Veceaslav Palii a mers la Spitalul raional să vadă cum au fost valorificate resursele financiare oferite de guvernul țării sale. Administrația instituției i-a arătat dlui Yoshii utilajele și echipamentele medicale procurate, inclusiv un scanner cu ultrasunet și un inhalator modern în secția de pediatrie.

 Ambasadorul s-a arătat mulțumit de achizițiile făcute de administrația instituției medico-sanitare. Veceaslav Palii, directorul spitalului, a menționat că grație acestui ajutor locuitorii din raion au obținut acces la servicii medicale mult mai calitative. Pacienta A.Pascari a precizat că de acum locuitorii raionului nu mai sunt nevoiți să meargă pentru investigații la o distanță de 100 km, în capitală.

Masanobu Yoshii a mai vizitat LT ”Ștefan cel Mare”, satul Cobâlea și Mănăstirea Cușelăuca.

Natalia Rotari

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns