Alina Pascaru, noua șefă a Direcţiei Educaţie Telenești

Direcţia Generală Educaţie Telenești are o şefă nouă – pe Alina Pascaru, până nu demult directoarea Gimnaziului Bănești. Dna Pascaru a susținut concursul pentru funcția rămasă vacantă după ce Eugenia Ioxa, care o ocupat postul respectiv timp de trei ani, și-a dat demisia din propria inițiativă.

Alina Pascaru s-a remarcat prin faptul că acum șapte ani a devenit cea mai tânără directoare de gimnaziu din regiune (la 28 de ani), demonstrând în funcția respectivă spirit organizatoric, perspicacitate, dinamism. La conferința pedagogilor din august c. unii deja vorbeau că anume directoarea de la Bănești o va înlocui pe Eugenia Ioxa, care îşi prezentase demisia.

”La Direcţia Generală Educaţie Teleneşti activează o echipă bună de pedagogi entuziaști. Urmează să elaborăm împreună viziuni și politici de implementare a educației moderne. Vom miza pe școala prietenoasă copilului, pedagogi tineri și entuziaști, pe înțelepciunea și bunele practici ale dascălilor-veterani. Vom reieși din ceea ce a spus la vremea sa marele cărturar Gheorghe Asachi şi anume, că propășirea poporațiunii noastre este de neconceput fără știința de carte și ne vom face în mod conștiincios datoria cum se cade oricărui dascăl- semănător de lumină”, și-a expus credo-ul noua șefă a DGE  Telenești.

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns