Alimentația sănătoasă, temă pentru o Zi a Ușilor Deschise la bibliotecă

Pentru vineri, 17 noiembrie,  colectivul Bibliotecii Publice  ”Vasile Alecsandri” din Teleneşti a anunţat o  Zi a Ușilor Deschise, unde angajatele își vor împărtăși exeperiența cu publicul larg în ce privește  alimentația sănătoasă. 

 

Maria Furdui, directoarea instituției a relatat pentru ”C” că, în cadrul unui proiect implementat la bibliotecă, a fost acumulată o experiență care trebuie împărtășită publicului larg, reprezentanților ONG-urile și APL:

”În urma proiectului respectiv ne-am ales cu o bucătărie modernă, dar şi cu un serviciu al bibliotecii, unde beneficiarii se pot informa cum să aleagă cele mai bune produse și să prepare mâncare sănătoasă. Aici copiii și tinerii învață bunele maniere la masă și descoperă tradițiile culinare. Ei vin la bibliotecă pentru a afla lucruri utile din varietatea metodelor de preparare a bucatelor și a face schimb de experiență”, a relatat dna Furdui.

Contactată de noi, dna Ana Maria Veveriță, coordonatoarea Programului Bunelor Practici  la IDIS ”Viitorul” ne-a relatat că proiectul în cauză este finanțat de către Consiliul Europei:

”Am fost impresionați de originalitatea proiectului respectiv. Scopul acestuia este dezvoltarea deprinderilor de alimentație sănătoasă la tineri, conștientizarea importanței alimentării echilibrate și responsabilitatea socială pentru adoptarea modului sănătos de viață în comunitate”, a remarcat dna Veveriță.

Vadim Lelic, primarul oraşului Telenești, salută proiectul bibliotecii:

”De fapt un asemenea proiect schimbă mentalitatea comunității vs. de alimentația corectă și modul sănătos de viață. Personal particip la aceste activități și chiar le-am recomandat angajaților noștri”, a menționat edilul.

În imagine: ”Biblioteca bucutăriei” are priză nu doar la adolescentele-viitoare gospodine, dar şi la tineri.

Ion Cernei                                                    

 

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns