Alegeri nevalidate într-o țară invalidă

În seara zilei de 19 iunie, după două ore și jumătate de deliberări, Judecătoria Chișinău a anulat alegerile din 3 iunie pentru desemnarea primarului general al municipiului Chișinău.. Trebuie să amintim că ședința de marți a avut loc după mai multe ședințe amânate.

Multă lume era dispusă să creadă că tergiversarea este un joc al nervilor. Că nătărăii din Partidul Democrat în frunte cu piticul răufăcător își vor bate joc o vreme de nesuferitul de ei învingător al scrutinului din 3 iunie și, într-un final, vor recunoaște rezultatele lui.

Iată că nu s-a întâmplat așa. Semnalul că PD a comandat invalidarea scrutinului l-a dat cu o săptămână în urmă personajul nr.2 în ierarhia mafiei PD-iste, Andrian Candu, tot el președinte al Parlamentului (vezi http://valeriusaharneanu.com/ce-avem-in-realitate-atunci-cand-raul-cel-mai-mare-spune-ca-a-votat-raul-cel-mai-mic/

Candu a spus atunci că dânsul (adică Partidul) a votat în turul doi candidatul pro-european Năstase, chiar dacă a avut în privința lui probleme de integritate. Este stilul de comunicare deja bine cunoscut al PD cu opinia publică: partidul dă semnale insistente că o ia spre dreapta, dar în fapt cotește brusc spre stânga. Prima dovadă este „integrarea europeană” stil PD. În cazul nostru, Candu spune că a votat candidatul pro-european, dar Plahotniuc comandă justiția capturată să dea câștig de cauză aliatului său ascuns, candidatului coloanei a cincea pro-ruse.

Ce înseamnă invalidarea scrutinului din 3 iunie? Este ea o demonstrație de forță a faptului că nimeni nu poate răzbate în careva funcții eligibile importante fără a avea aprobarea stăpânului acestui stat capturat? Chiar dacă această funcție ține de apanajul exclusiv al votului suveran al alegătorului? Ori poate este o demonstrație involuntară a stării de panică pătrunse  în fibrele cele mai sensibile ale acestui partid-mafie după necruțătoarea respingere a electoratului din 20 mai și 3 iunie?

Evident, este panică. Mergerea va-banc împotriva voinței a sute de mii de alegători, împotriva celor care au făcut eforturi să se informeze și să se prezinte în două duminici la urne pentru a-și face util votul, este un afront grav, făcut regimului constituțional și bunului simț deopotrivă. Invalidarea, dacă o luăm așa cum a fost gestionată politic și juridic, este o declarație de război adresată alegătorilor.

Ori, de acum înainte orice alte alegeri declarate și desfășurate, inclusiv cele parlamentare din toamna viitoare, vor putea fi puse cu ușurință sub vălul negru al incertitudinii dacă ele nu vor corespunde comandamentelor  politice și scopurilor Partidului Democrat uzurpator. Judecata măgărească a acestui stat capturat va avea rolul de filtru politic bine dereglat ca să valideze ori să invalideze orice rezultat în folosul partidei uzurpatorilor.

Invalidarea alegerilor din 3 iunie în forma în care a fost legitimată de instanța Judecătoriei Chișinău în seara zilei de 19 iunie este dovada profundei invalidități fizice, instituționale și mentale a statului Republicii Moldova, guvernat de Partidul Democrat.

Acum, după ce li s-a furat Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost furați de un Miliard din rezerva statului, cetățenilor Republicii Moldova li se demonstrează pe viu că oricând, lor li se va putea delapida votul –  unica expresie directă a suveranității lor asupra acestui stat.

Știu oare cetățenii că dacă lasă fără a fi curmate pornirile de uzurpare a puterilor statului de către gruparea politică cu instincte banditești de la guvernare, următoarea ei mișcare va fi scoaterea din case, din proprietăți, din țară a oricărui dintre ei care nu convin grupării ori care ar încerca să se opună ilegalităților proferate de ea?

Va fi anume așa. Vă spune în cunoștință de cauză un cetățean care a trecut și mai trece prin nelegiuirile justiției lui Plahotniuc, cel care a capturat cu ajutorul acestei injustiții postul de radio Vocea Basarabiei.

Valeriu Saharneanu, 20 iunie 2018, ora 1.18.

Distribuie

Lasă un răspuns