Partidul „ȘOR” riscă să fie exclus din scrutinul electoral

Primăria comunei Puțintei din raionul Orhei solicită Comisiei Electorale Centrale excluderea Partidului „ȘOR” de la participarea la alegerile locale din 20 octombrie 2019. După cum relatează deschide.md, într-o adresare înregistrată la Secretariatul CEC, primarul localității anunță despre multiplele încălcări pe care le-au comis reprezentanții formațiunii politice.

Potrivit datelor prezentate, în perioada 7-8 septembrie Partidul „ȘOR” a organizat mai multe acțiuni culturale și concerte în unele localități la care au oferit cadouri, dulciuri și jucării. Mai mult ca atât, susține primarul comunei Puțintei, evenimentul desfășurat în localitatea sa nu a fost autorizat.

La data de 07.09.2019, în jurul orei 16.00 reprezentanții Partidului ȘOR au venit în satul Vîprova pe teritoriul Căminului cultural (proprietate a APL Puțintei) și samovolnic au ocupat scena de vară, conectându-se neautorizat și fără permisiune la priza de energie electrică, consumând neautrizat energia electrică, pe parcursul acțiunilor date făcând agitație electorală pentru Partidul ȘOR, circa până la ora 23.15”, se menționează în adresare.

Primarul susține că la fața locului a intervenit, inclusiv, un echipaj al Inspectoratului de Poliție Orhei „care au constatat încălcările date”.

Același caz săa întâmplat și la data de 8 septembrie în satul Discova, dar și în satele Morozeni, Susleni și Mitoc.

Astfel, alesul local s-a adresat cu solicitarea către CEC de a lua în considerație toate încălcările comise și de a exclude formațiunea din scrutinul local din 20 octombrie.

 

Distribuie

Lasă un răspuns