Alarmant! Focar de pestă porcină într-o pădure din părțile Orheiului

Pesta porcină africană afectează și fauna sălbatică din părţile Orheiului, relatează  radioorhei.info. Un  focar a fost depistat în ocolul silvic Vatici al Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei.  Alte două focare oficial înregistrate se află în ocolurile silvice din raioanele Cimișlia şi Cahul. IPN transmite cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), că virusul periculos a fost confirmat la trei mistreţi, care au fost vânaţi cu aproape o lună în urmă.

Probele recoltate de la mistreții vânați pe data de 12 noiembrie au fost supuse testărilor de laborator la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară şi s-au dovedit a fi pozitive la trei mistreți. După aceasta, probele au fost transmise unui laborator specializat din Spania, care a confirmat existenţa virusului.

Pagina de Facebook a Consiliului Raional Orhei anunță că joi, 7 decembrie, s-a întrunit în ședință de urgenţă Comisia Antiepizootică a raionului Orhei. Potrivit sursei, probele au fost colectate din două zone ale raionului  – din pădurile de lângă satele Susleni şi Isacova. Boala a fost însă confirmată într-un caz – la un mistreţ vânat în apropierea satului Niculăeuca.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns