Al doilea bărbat din Ţareuca în ultimele două săptămâni spulberat pe şosea de o maşină

În seara zilei de luni, în jurul orei 20-00, pe traseul Rezina – Orhei, lângă satul Țahnăuți, un camion de mare tonaj a tamponat din spate o căruță. Calul a pierit pe loc,  iar căruțașul, în stare foarte gravă, a fost transportat la Spitalul Raional Rezina, unde la scurt timp a decedat.

După cum a relatat pentru CUVÂNTUL Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, căruțașul decedat ar fi un tânăr de 30 de ani, originar din satul Țareuca. Șoferul camionului în vârstă de 48 de ani este din or. Râbnița și se deplasa spre Rezina. Dânsul susține că la acel moment ar fi fost orbit de lumina unui alt mijloc de transport ce venea în întâmpinare. În același timp, V. Dascăl afirmă că cercetările prealabile dau de bănuit excesul de viteză, ceea ce a făcut imposibilă efectuarea manevrei corecte, deoarece căruța  era echipată corespunzător,  având și semne reflectorizante.

Pe cazul dat se întreprind investigații penale și dacă vina șoferului va fi demonstrată în proces judiciar, el riscă privațiune de libertate până la 7 ani.

Amintim că pe 13 octombrie c. un alt bărbat din satul Ţareuca a fost spulberat pe şoseaua spre Rezina de un automobil, pierzându-şi viaţa.

Ion Perciun

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns