Ajutoare din partea Fundației “Siol” din Irlanda

Sursa foto: telegraph.md
Sursa foto: telegraph.md
Sursa foto: telegraph.md

Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Orhei, alături de alte şapte instituţii similare din R. Moldova (centre de plasament pentru persoane cu dizabilități adulte și pentru copii cu dizabilități) a fost dotat cu echipament de protecție împotriva noului coronavirus, se menţionează într-un comunicat mediatizat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil”.

Donația a devenit posibilă grație noului suport financiar, în valoare de 50 000 Euro, oferit de Fundația “Siol” din Irlanda. Suma totală oferită până în prezent de fundație Guvernului Republicii Moldova este de 100 000 Euro. Suportul financiar este gestionat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” /PPFC/ de comun acord cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Echipamentul este format din măști chirurgicale, măști cu respiratoare, mănuși chirurgicale, combinezoane, halate medicale, bahile, bonete, ochelari de protecție, viziere, termometre cu raze infraroșii și dezinfectant.

Potrivit directoarei PPFC, Daniela Mămăligă, în perioada imediat următoare suportul financiar oferit de partenerii din Irlanda va fi direcționat și pentru susținerea familiilor cu copii aflate în situație de risc, care vor fi identificate în cooperare cu autoritățile tutelare din raioanele țării.

Primul grant, în valoare de 50 000 Euro, a fost oferit de Fundația “Siol” Guvernului Republicii Moldova la sfârșitul lunii martie c., din care au fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară și Centrul de plasament temporar pentru copii cu dizabilități din or. Hâncești. Grație donației, ca urmare a situației create de pandemie, 150 de familii cu copii aflate în situație de risc din 10 raioane au beneficiat de pachete cu produse alimentare și de igienă personală.

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns