Ajutaţi de Crucea Roșie din Norvegia

Cu suportul material al Crucii Roșii din Norvegia, filiala Telenești a Crucii Roșii din Moldova implementează pe parcursul ultimilor două luni un proiect de susținere și prestare a serviciilor medicale și sociale la domiciliul bătrânilor solitari, persoanelor cu dizabilități, etc. din Telenești.

 

Mihai Ciobanu, responsabil pentru activitatea Societăţii de Cruce Roşie la Telenești ne-a relatat, că proiectul ajută filiala să-și mențină serviciul medico-social de îngrijire la domiciliu și să majoreze potențialul de prestare a acestui serviciu, să mărească numărul de beneficiari și de voluntari:

”La moment deservim peste 100 de persoane din orașul Telenești şi în continuare numărul lor va creşte. Ajutăm persoanele care, din lipsă de mijloace, nu se pot adresa în permanență după ajutor medical, de asemenea ajutăm serviciile de asistență socială. Deocamdată în cadrul serviciului lucrează surorile de caritate Ana Patrașcu, Tamara Cupcea și voluntara Irina Rudei. În perspectivă  dorim să mai antrenăm în activitatea noastră și alți voluntari”, ne-a relatat dl Ciobanu.

Maria Popescu, în vârstă de 82 de ani, din Telenești, ne-a spus că este satisfăcută de asistenţa din partea Crucii Roșii:

”Voluntarele mă pot contacta zilnic să mă întrebe cum mă simt. Deoa-rece îşi au locul  de muncă nu departe de casa mea, oricând le pot chema să-mi măsoare tensiunea arterială ori când îmi este prescris un tratament la domiciliu”, ne spune bătrâna.

“Scopul proiectului este de a antrena cât mai multă lume în activități de caritate, ajutor reciproc, pentru ce vom iniţia un şir de instruiri în comunitate”, a precizat dl Ciobanu.

În imagine: Mihai Ciobanu, asistând o beneficiară din satul Mihalaşa să-şi primească tratamentul medical prescris.

 

 Reporter ”C”  

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns