AIPA va fi reorganizată. Ce cheltuieli implică

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură /AIPA/ va fi reorganizată. Aceasta nu va mai fi instituție publică, ci autoritate administrativă, potrivit unui proiect aprobat astăzi de cabinetul de miniștri, informează Moldpres.

Agenția va fi responsabilă de gestionarea fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, inclusiv a surselor financiare provenite de la partenerii de dezvoltare. Ca și până în prezent, instituția va avea subdiviziuni teritoriale cu statut de secții sau servicii.

AIPA va fi condusă de un director, asistat de doi directori adjuncți, care vor fi numiți sau suspendați din funcții de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit notei informative a hotărârii guvernului, restructurarea va genera cheltuieli neplanificate pentru zilele de concediu neutilizate și pentru îndemnizația de eliberare din serviciu în sumă estimată la 1,2 mln de lei. În cazul în care persoanele vizate nu vor accepta numirea într-o funcție publică, cheltuielile vor fi și mai mari și vor atinge cifra de 3 mln de lei.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns