Agenția Servicii Publice a inaugurat un nou centru multifuncțional la Orhei!

La Orhei a fost deschis primul Centru Multifuncțional! Peste 100 de mii de cetățeni din raionul Orhei vor beneficia de servicii publice moderne după ce vineri,, 14 decembrie 2018, Agenția Servicii Publice a inaugurat un nou centru multifuncțional.

La eveniment a participat, președintele raionului Tudor Golub și conducerea Agenţiei Servicii Publice.
Potrivit www.asp.gov.md, vicedirectorul ASP Vitalie Ciolac a precizat că Centrul Multifuncțional Orhei va oferi cetățenilor atât serviciile prestate anterior de Î.S. „CRIS „Registru”, Camera de Licențiere, Camera Înregistrării de Stat, Serviciul Stare Civilă, Î.S. „Cadastru”, cât și altele care i-au revenit Agenției Servicii Publice după reorganizare. Printre acestea se numără actele permisive, verificarea și corectarea textelor de publicitate, înregistrarea și clasificarea structurilor de primire turistică etc. „Menirea acestor centre este să aducă serviciile publice mai aproape de cetățeni, astfel ca ele să fie mai moderne, calitative, bazate pe tehnologii informaționale”, a adăugat Vitalie Ciolac.
Potrivit președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, reformele demarate de Guvern demonstrează faptul că serviciile publice moderne nu sunt doar declarații, ci realitate. „Aprecierile pe care le-am auzit de la cetățenii care s-au deservit în centru în perioada de testare sunt doar pozitive”, a adăugat oficialul.
Iar reprezentantul Cancelariei de Stat în teritoriu Vasile Costin a menționat că Guvernul elaborează politici menite să dezvolte economia țării, astfel ca cetățeni Republicii Moldova să își găsească viitorul acasă, alături de familii.
Centrul Multifuncțional Orhei este amplasat pe str. Vasile Lupu nr.47. Edificiul a fost construit integral de către Agenția Servicii Publice. 30 de angajați ai Instituției vor deservi cetățenii, într-un spațiu modern, după principiul ghișeul unic. În cadrul oficiului, vor fi prestate peste 1000 de servicii publice. Acestea vizează documentarea și evidența populației, starea civilă, înregistrarea și licențierea unităților de drept, înregistrarea și evaluarea bunurilor imobile, precum și alte servicii din domeniile de competență ale Agenției. La fel ca în celelalte centre, în oficiu a fost instalat sistemul automatizat „rând electronic”.
Apropo, surse citată menţionează că pentru toate centrele multifuncționale ale ASP este disponibilă programarea prealabilă. Cetățenii se pot înscrie on-line pe pagina oficială a Agenţiei www.asp.gov.md sau telefonic la numerele 14 909 și (+373 22) 25-70-70.

Sursa:asp.gov.md

Distribuie

Lasă un răspuns