Afirmațiile Maiei Sandu despre coronavirus, scoase din context de unele mass-media

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și deputata Galina Sajin au susținut marți, 10 martie, o conferință de presă comună în cadrul căreia au făcut un apel către cetățeni să se protejeze de noul virus Covid-19.

Maia Sandu i-a îndemnat pe toți cei care au călătorit în țări afectate de acest virus să respecte regulile de igienă personală, să informeze medicul de familie sau să sune la 112 și să se autoizoleze. Lidera PAS a făcut apel la vigilență și a îndemnat oamenii să se informeze din surse credibile, pentru a evita dezinformarea.

Unele instituții media au relatat tendențios subiectul, inclusiv cu afirmații scoase din context. Așadar, Ntv.md a scos din context îndemnul Maiei Sandu de a respecta igiena personală, titrând: „Maia Sandu cheamă moldovenii din Italia să se spele pe mâini și să revină acasă”. Portalul 24h.md a avut o abordare la fel de subiectivă, alegând un titlu ironic: „Maia Sandu a aflat de coronavirus: cere ca oamenii să se spele pe mâini, iar diaspora să vină în Moldova”. Portalul Diez.md a relatat pe un ton neutru: „Maia Sandu, despre coronavirus în Moldova: «Consecințele pot fi dramatice pentru multă lume»”.

Distribuie

Lasă un răspuns