Adriana Bețișor a demisionat. Cine va asigura interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a demisionat miercuri dimineață. Interimatul funcției va fi asigurat de către șeful adjunct al instituției, Eduard Varzar, scrie anticoruptie.md.

Adriana Bețișor nu a făcut declarații publice despre demisia sa și nici nu a răspuns la telefon pentru a oferi explicații.

Amintim că săptămâna trecută premiera Maia Sandu a solicitat demisia Adrianei Bețișor și anchetarea procurorei pentru „prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, acuzând-o că a tergiversat dosarul în frauda bancară pe numele deputatului Ilan Șor. În replică, Bețișor a declarat că acest dosar nu este instrumentat doar de o singură persoană, dar de un grup format din mai multe persoane și că fiecare acțiune a fost raportată.

Adriana Bețișor a fost numită în funcția de procuroră Anticorupție în iunie 2011, iar în decembrie 2017, numită în funcția de adjunctă a procurorului-șef în cadrul Procuraturii Anticorupție. După demisia lui Viorel Morari, la finele lunii aprilie, a fost numită șefă interimară a Procuraturii Anticorupție. Adriana Bețișor a ajuns în atenția presei în toamna anului 2015, când a preluat în gestiunea sa dosarul penal intentat pe numele fostului premier Vlad Filat.

 

Julieta Savițchi

Distribuie

Lasă un răspuns