Adolescentul din Orhei care și-a ucis prietenul de 12 ani pentru o consolă Xbox, riscă până la 12 ani și 6 luni de închisoare

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox, informează Procuratura într-un comunicat de presă.

Inculpatul, un adolescent de 14 ani, a fost pus sub învinuire pentru două capete de acuzare, „omor intenționat” și „tâlhărie”, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă până la 12 ani și 6 luni închisoare. Potrivit legislației, aceasta este pedeapsa maximă la care poate fi condamnat un minor.

Amintim că tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonând cadavrul victimei.

În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului, se arată în comunicatul procuraturii.

Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.

 

Distribuie

Lasă un răspuns