Adevăraţii eroi ai zilelor noastre

Recent, redacția CUVÂNTUL a avut o discuție cu un pacient care a reușit să învingă virusul Covid-19.  Acesta ne-a povestit despre condițiile spitalului în care a fost internat și atitudinea medicilor din această instituție. 

Mesajul integral poate fi citit mai jos:

“Recent, am avut parte și eu, ca și mulți alții de un moment dezolant. Fiind testat, medicii au stabilit că sunt contaminat cu virusul COVID-19. Răspunsul “Pozitiv”  îmi răsună până azi în urechi. Au urmat 15 zile de tratament extrem de greu și toxic, tratament care te stoarce atât fizic, cât și moral. Acum, după ce testul a demonstrat un rezultat negativ îi mulțumesc Domnului ca am ajuns acasă și sunt bine.
            Dar vreau să vorbesc puțin despre condițiile de la Centrul de Triaj Moldexpo și Spitalul Clinic Municipal Nr.1 unde am fost internat.

Sunt profund recunoscător medicului Oleg Crudu pentru gestionarea și sistematizarea perfectă a Centrului de Triaj Moldexpo. Totul este făcut exact așa cum trebuie: curat, ordonat, organizat. Medicii sunt atenți cu pacienții, regulat vin si măsoara saturația de oxigen, temperatura și pulsul. Alimentaţie bună, servită regulat de 3 ori pe zi. Necătând la situația dificilă, personalul medical este optimist și chiar glumeț. Pentru ce le mulțumesc. Asta te ajută mult să-ți păstrezi starea de spirit.
            În al doilea rând, vreau să mulțumesc din suflet personalului medical de la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pentru profesionalism, eroism, răbdare şi înţelegere. Medicii sunt echipați la maxim, foarte atenți, dar şi extrem de grijulii faţă de pacienţi, devotați lucrului pe care îl fac. Condițiile în spital sunt bune, totul este nou, curat și îngrijit. Pacienţii sunt alimentaţi de 4 ori pe zi, zilnic se masoară saturația de oxigen, pulsul, de 3 ori pe zi – temperatura. Șeful secției în care am fost internat, Mihail Sîrbu, tratează fiecare pacient cu o deosebită grijă și afecțiune.  La orice solicitare, medicii, asitentele reacționeză prompt, pentru ce le mulțumesc în mod deosebit!.

            Am ieşit din spital ferm convins că angajaţii din aceste două instituţii medicale sunt, adevărați eroi ai zilelor noastre și mă închin până la pământ în fața lor. Totodată vreau să-i rog: aveți grijă şi de voi, ca să puteţi continua să faceți cu success, ceea ce vă reuşeşte cel mai bine – să salvaţi vieţi omeneşti!”

 

Distribuie

Lasă un răspuns