Activităţi ce consolidează încrederea femeilor în forțele lor

Clubul Politic al Femeilor din Telenești a organizat duminică un seminar cu așa-numitele grupuri subprezentate de femei din localitățile raionului. Au fost examinate diverse probleme abordate la întâlnirile cu potenţialele candidate pentru alegerile locale care urmează să aibă loc în vara curentă. Astfel peste 30 de doamne au avut posibilitate să-și împărtășească opiniile vs de problemele cu care se confruntă în activitatea cotidiană.

În opinia Eugeniei Roșca, una din liderele CPF Telenești, este pentru prima oară când se organizează o asemenea întrunire cu femeile din diverse categorii sociale, inclusiv pensionare, persoane cu dizabilităţi, care constituie o parte solidă a electoratului şi este foarte important ca dumnealor să participe activ şi cointeresat la actul decizional: ”Am diseminat mai multe probleme ale acestor grupuri, inclusiv şomajul, iniţierea unei afaceri, violența în familie etc. Astfel am reușit să  pornim un dialog sincer, cointeresat  referitor la creșterea activismului femeilor noastre. Am efectuat și un training, în cadrul căruia viitoarele alese locale au avut posibilitatea să-și manifeste aptitudinile, posibilitățile de afirmare”, a menționat dna Roșca.

Formatoarele Eugenia Roşca şi Maria Furdui (de la stânga),  monitorizând activitatea seminarului.

Angela Prisăcaru, angajată la Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești, a menționat că, în cadrul trainingului, s-a confruntat cu o situație specifică pentru activitatea sa cotidiană: ”Era vorba de un tânăr cu dizabilități severe, pe care nu are cine să-l îngrijească. Primăria poate interveni pentru a soluționa problema lui. De dorit ca asemenea activități să aibă loc periodic, fiindcă ele consolidează încrederea femeilor în forțele lor”.

La seminar a participat şi Loretta Handrabura, dr. în pedagogie, una din liderele CPF Chișinău,  care a reiterat ideea implicării mai active a femeilor în viața politică și socială: ”Este important ca vocea fiecărei femei în administraţia publică locală să fie auzită măcar de aceea că ea vede un pic altfel problemele comunității, prin urmare e firească prezența lor în proporție de cel puţin 50 la sută în orice organ reprezentativ”, a menționat dna Handrabura.

Ion Cernei

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns