Activiști din OccupyGuguță i-au făcut o declarație de dragoste lui Ilan Șor și au ajuns la poliție

Ziua Dragostei la Orhei a avut mai multe elemente-surpriză. Intr-un caz, trei tineri din comunitatea OccupyGuguță au ajuns la poliție, scrie Newsmaker, citat de redioorhei.info.

Tinerii au încercat să distribuie în fața monumentului lui Vasile Lupu pliante și publicația ProtestPermanent, dar au fost huiduiți de un grup de adepți ai lui Ilan Șor, care erau adunați acolo, indignându-se că în gazetă se vorbeşte despre Ilan Șor şi Igor Dodon, dar nu se aminteşte şi despre Andrei Năstase. În alte părți ale orașului, au remarcat mai apoi activiștii într-un video postat pe Facebook, oamenii au fost mult mai prietenoși.

Cei de la OccupyGuguță au mai încercat să afișeze la Primăria Orhei un banner mare cu inscripția  «Илан Шор — наш любимый вор» [Ilan Șor – hoțul nostru iubit”], dar trei activiști au fost reținuți de poliție.

Ulterior, de la Inspectoratul de Poliție Orhei au declarat pentru TV8 că celor trei, cu vârste de 28-32 de ani,  li s-au  întocmit procese verbale pentru huliganism, le-au fost aplicate amenzi  de  câte o mie de lei. În plus, tinerii au fost trimiși la control narcologic.

Apropo, la 20 iulie 2018, în cadrul unui eveniment organizat de Partidul Șor la Chişinău, Ilan Șor a spus că jurnaliștii și liderii opoziției sunt „niște animale” și a amenințat că-i va gâtui și-i va îngropa sub asfalt, îi va spânzura de Arcă… Pentru că ei sunt nişte nemernici…” Un grup de ONG-uri au cerut Procuraturii Generale să investigheze declarațiile lui Ilan Șor sub aspectul incitării la ură, ameninţării cu răfuială fizică, care, în perspectiva campaniilor electorale, pot deveni extrem de periculoase pentru societate.

În răspuns, şeful Procuraturii Chişinău, Ştefan Şaptefraţi, a declarat atunci că nu există temei şi nici probe pentru a iniţia o urmărire penală pe numele primarului de la Orhei.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns