ACSA ajută afacerile din agricultură

Peste 370 de fermieri din raionul Telenești beneficiază lunar de serviciile de consultanță prestate de specialiştii ACSA (Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală) din raionul Telenești în diverse domenii, inclusiv sectorul zootehnic, creșterea legumelor în sol protejat, cultivarea plantelor multianuale, etc.

”În legătură cu scandalurile din sistemul bancar moldovenesc, mai bine de doi ani nu putem implementa nici un proiect de dezvoltare cu investiții străine, de care înainte am avut multe. Oferim doar sfaturi celor care doresc să facă afaceri în agricultură, aplicând metode și practici noi, care minimizează riscurile și asigură roade bogate”, ne-a relatat dna Larisa Corman, șefa biroului ACSA din Telenești, consultantă regională.

Menționăm că, în cadrul structurii ACSA din Telenești activează doi consultanți regionali și 13 consultanți locali, toți specialiști calificați în agricultură.

Am surprins-o pe dna Corman în vizită de lucru la Viorica Cojocaru, economistă de specialitate, care, după ce a muncitun timp în străinătate, de doi ani a iniţiat o afare de cultivare a răsadului și creștere a legumelor în sol protejat.

”Nu ne-ar fi reușit, dacă dna Corman nu ne oferea consultanţa de rigoare. Agricultura a devenit un domeniu de activitate care cere cercetare și implementări de experiență înaintată, soiuri şi tehnologii noi. Uneori un sfat valorează mai mult decât toţi banii”, spune dna Cojocaru.

Ion Cernei                           

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns