Accidentele s-au produs din vina conducătorilor auto

Pe parcursul celor opt luni ale anului curent pe teritoriul raionului Telenești au fost comise 124 de accidente rutiere. În 34 de accidente au fost traumatizate 41 de persoane, iar altele 9 şi-au pierdut viaţa. Comparativ cu perioada analogică a anului trecut numărul accidentelor rutiere s-a mărit cu două cazuri, iar numărul persoanelor decedate aproape s-a dublat.

Analiza accidentelor denotă că cea mai agravată situație s-a creat pe segmentul de drum al traseului M2 Chișinău-Soroca, ce trece prin teritoriul raionul Telenești şi unde au fost înregistrate 10 accidente în care au fost traumatizate 14 persoane, iar 5 au decedat.

Sectoare cu risc sporit de accidente de pe traseul M2 Chișinău-Soroca sunt cele din satele Codrul Nou şi Negureni. Anume pe tronsonul de la Codrul Nou în septembrie a avut loc cel mai tragic accident rutier: mama și fiica au fost tamponate mortal în timp ce traversau regulamentar drumul pe trecerea de pietoni.

Accentuăm că majoritatea accidentelor rutirere înregistrate pe teritoriul raionului Telenești au fost comise din vina conducătorilor auto.

Valeriu Nastas, inspector sistematizare circulație rutireră la IP Telenești, căpitan de poliție

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns