A plecat peste hotare, lăsând în casa nesupravegheată lucruri de preţ. Hoţii s-au folosit de moment

O cetățeană din satul Țareuca are în supraveghere gospodăria fratelui său, care se află la muncă peste hotare. Într-o zi, vizitând casa încredinţată, a observat că geamul unei ferestre este spart și semne că cineva ar fi pătruns înăuntru. Dânsa a anunţat unitatea de gardă a Inspectoratului de Poliție Rezina.

Potrivit lui Veaceslav Dascăl, șeful Secției Securitate Publică a IP Rezina, la faţa locului, grupul operativ a constatat semnele de pătrundere forțată în interiorul casei. Împreună cu responsabila de gospodărie au determinat că au fost sustrase mai multe bunuri: un televizor performant, un centru muzical, un aparat satelit-TV. În rezultatul măsurilor operative întreprinse de poliţişti au fost depistaţi doi tineri din satul Țareuca, de 25 și 27 de ani, bănuiți de săvârșirea furtului. Aceştea, susține V. Dascăl, și-au recunoscut vina, au spus când au intrat în casă, au indicat locul unde sunt lucrurile furate, care au și fost întoarse păgubaşului. Pe cazul dat s-a intentat un dosar penal, bănuiții fiind cercetați în stare de libertate. Dacă vina dânșilor va fi demonstrată în judecată, respectivii riscă amenzi usturătoare sau câte 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau chiar până la 2 ani de pușcărie.

V. Dascăl a mai dorit să atenționeze cetățenii care pleacă pe un timp mai îndelungat de acasă să lase gospodăriile în grija unor persoane de nădejde, care au posibilitate să le ţină permanent sub supraveghere.

Foto simbol: Aradon

     Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns