A mângâia pe cei întristaţi este una din cele şapte fapte pentru suflet

Din iniţiativa AO Speranţa în centrul satului Cinişeuţi a fost amenajat un scuar. Foto din arhiva CUVÂNTUL-ui.

 Aşa spune credinţa ortodoxă. Iar în ţara noastră, un număr mare de bătrâni sunt întristaţi din cauza stării sănătăţii, veniturilor mici şi preţurilor mari, în special la produse alimentare şi medicamente. Pentru a le lumina măcar un pic viaţa, de Ziua persoanelor în etate, Primăria satului Cinişeuţi, în parteneriat cu Asociaţia Obştească Speranţa, au organizat o festivitate în scuarul Luminiţa, care urma să fie inaugurat în mod festiv după reamenajare.

Panglica simbolică a fost tăiată de către Ana Maznic, directoarea executivă a AO Speranţa, care a dus povara principală a organizării lucrărilor, avându-i parteneri pe AO Casmed, Primăria Cinişeuţi, Gimnaziul din localitate, câţiva agenţi economici, reprezentanţi ai diasporei. Acest proiect a fost un exemplu frumos de colaborare fructuoasă între diferiţi parteneri pentru îmbunătăţirea aspectului satului nostru.

După inaugurarea festivă a scuarului Luminiţa, destinat în special oamenilor de vârsta a treia şi tinerilor cu nevoi speciale, s-a desfăşurat prima activitate culturală, cu genericul Să trăiţi, dragi bunici! A moderat festivitatea chiar dna primară Mariana Corcevoi, care a adresat cuvinte alese vârstnicilor. Membrii ansamblului Moştenitorii şi elevii gimnaziului au îndulcit inimile celor prezenţi cu melodii patriotice, de dragoste, lirice. Oaspeţii de la Pripiceni-Răzeşi, membrii grupului de iniţiativă Razele speranţei, au felicitat cinişeuţenii, interpretând două cântece de petrecere. Apoi toată lumea s-a prins în dans.

Au fost omagiaţi în mod deosebit jubiliarii în vârstă de 80, 85, 90 de ani, iar primăria le-a oferit cadouri. AO Speranţa a oferit la toate persoanele în etate câte o cutie de bomboane şi toată lumea prezentă la festivitate a plecat acasă bine dispusă.

 Liuba Golub, profesoară-pensionară

 

Distribuie

Lasă un răspuns