A mai trecut un weekend, și mai avem 1800 de încălcări documentate. Câți șoferi beți credeți că au urcat la volan?

Ziua de luni poate începe cu bună dispoziție, cu o cafea, cu o noutate bună sau alta proastă. La INP ziua de luni începe cu un comunicat de presă și un rezumat al unei activități de două zile.

Două zile de weekend, în perioada 13 – 15 decembrie, ”le-a adus” inspectorilor de patrulare peste 1.800 de încălcări ale RCR. În top, ca de fiecare dată este depășirea limitei de vitee.

Astfel 870 de șoferi au apăsat pe accelerator, chiar dacă ceața densă a persistat pe întreg teritoriul țării, iar vizibilitatea era scăzută. Cele mai multe încălcări pentru depășirea limitei de viteză au fost înregistrate vineri.
– 271 de conducători auto au încălcat regulile de nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere;
– 177 au încălcat regulile de oprire și neacordare de prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier;
34 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate;
– 32 conduceau fără a avea acte la ei.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți pe teritoriul țării s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane traumatizate și 5 persoane decedate!!!

INP Vă reamintește: înainte de a porni la drum informați-vă despre condițiile meteo și traficul din zona care urmează să o tranzitați și țineți cont de faptul că în perioada rece a anului stilul de șofat cu totul altul.

Fiți prudenți la drum!

Sursa: autoexpert.md

Distribuie

Lasă un răspuns