A început „VÂNĂTOAREA” de șoferi care încearcă să dea MITĂ inspectorilor de patrulare. Ce au pățit șase șofer

Șase conducători auto sunt cercetați penal pentru tentativă de corupere a inspectorilor de patrulare. Ofițerii Serviciul Protecție Internă și Anticorupție din cadrul MAI în comun cu angajații INP, au documentat șase cazuri în ultimele zile.

Cinci cazuri au avut loc în raioanele Comrat, Ștefan-Vodă și pe traseul Rezina-Orhei. Inspectorii de patrulare au stopat unitățile de transport pentru depăşirea limitei de viteză, iar pentru ca să nu le fie întocmite procese-verbale, șoferii propuneau polițiștilor între 100 și 300 de lei.

Un alt caz a fost înregistrat în raionul Anenii – Noi, unde, un conducător auto a propusinspectorilor de patrulare 914 lei, pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate.

Toți bănuiții sunt documentați pentru corupere activă, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 de lei.

SPIA al MAI îndeamnă cetățenii să se abțină de la diferite acțiuni de corupție, iar în cazul în care cunosc sau sunt forțați să ia parte la acțiuni cu astfel de caracter să apeleze necondiționat la numărul scurt 1520.

sursa: ziarulnational.md

Distribuie

Lasă un răspuns