A încălcat,dar a fost lăsat sa plece. De ce?

 

Șoferii, care au fost amendați vreodată de INP, cunosc că întocmirea unui proces verbal poate dura în jur de 10-15 minute. Agentul totuși are de completat mai multe câmpuri cu datele conducătorului auto care a încălcat regulamentul circulației rutiere și asta poate dura.

Se pare că un echipaj care activează în raza raionului Orhei poate face același lucru în doar un minut, iar în plus mai și refuză să documenteze un șofer care circula neregulamentar pe banda opusă, încălcând linia continuă dublă, chiar dacă îi erau prezentate probe video de către un alt participant la trafic!

Cazul a fost raportat de un concetăţean pe un grup de Facebook, care a atașat și imaginile înregistrate la 15 februarie curent. Puteți vedea încălcarea surprinsă la ora 13:59, pe când echipajul de poliție și mașina de marcă Audi staționate pe acostament deja la ora 14:02.

Bună, de obicei nu prea fac postări în acest grup, dar acum chiar nu am putut rămâne indiferent. Toți cam știm că persoanele cu mașini cu numere străine, îndeosebi cele din Lituania, încalcă în mod special regulile de circulație, fie asta în oraș, fie sub camerele video, știind că nu vor fi trași la răspundere. Așadar, ieri, 15 februarie, deplasându-mă pe drumul R14, în localitatea Pelivan, cu o viteză de aproximativ 50 km/h permisă prin localitate, ceea ce făceau şi alţii, pe când un astfel de exemplar, cu numerele EJJ 669, a ieșit la depășire pe contrasens, sub camerele video, de ce și nu. Toți încalcă mai ales viteza, dar nici chiar în așa mod.

Sigur, nu m-am luat după el pentru că nu prea avea sens. Din fericire (așa credeam eu), însă doar peste două minute domnul a fost oprit de către patrula 9893, presupun pentru depăşirea limitei de viteză. Nu puteam să nu mă opresc. Când mă îndreptam spre mașina oamenilor legii, deja totul s-a rezolvat, șoferul se întorcea înapoi spre mașina sa, la care i-am zis că nu-i normal să mergi în așa mod ieșind pe contrasens. În mod normal nu aveam niciun drept să-l rețin, mai ales știind că poliția e chiar parcată în urma lui.

M-am salutat ulterior cu domnul polițist și l-am rugat să fie reținut acest șofer încât a încălcat și este material video care demonstrează acest lucru, la care mi-a răspuns ceva de genul: „nu, nu putem pentru că nu suntem de pe regiunea asta, etc” . Emmm…SERIOS?? „Sunați la 112 și raportați cazul”, îmi mai spusese domnul polițist.

 

Sursa: autoblog.md

 

Distribuie

Lasă un răspuns