A fost sfinţit templul cărţii

Dna Aurelia Dobjanschi, directoare-adjunctă la Biblioteca Raională, a prezentat un omagiu în versuri acestei instituții și slujitorilor ei.

Recent, în s. Vadul-Leca din comuna Căzănești, raionul Telenești a avut loc un eveniment inedit – sfințirea bibliotecii publice, care a încununat proiectul administraţiei publice locale de creare a unor condiţii mai bune pentru utilizatori, care o frecventează într-un flux tot mai mare.

Primarul comunei, Vasile Sârbu, a menționat că prin educație și cultură pot fi înregistrate și înmulțite succesele, iar investițiile făcute vor avea durabilitate.

Biblioteca este centrul unde nu doar se citește, dar și unde se consolidează comunitatea prin diferite inițiative civice,  a menționat Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale.

Părintele-paroh Mihail Golban a îndemnat părinții să fie pilde pentru copiii lor, aducându-i și educându-le o deprindere sănătoasă de a veni nu doar la biserică, dar și la bibliotecă, unde multe învățături sunt ascunse între coperte de carte.

Partenerii bibliotecii: Grădinița Andrieș, Gimnaziul Pavel Bechet, Liceul Teoretic Adrian Păunescu, colegii bibliotecari din satele vecine au menționat importanța și valoarea colaborărilor reciproce. Un grup de beneficiari ai bibliotecii au delectat publicul cu frumoase versuri ale marilor poeți, împletite într-un recital.

Biblioteca noastră este decorată din resurse modeste, dar cu un design vesel și cognitiv, oferind o ambianță plăcută și prietenoasă. Tot ce facem este spre binele comunității și al cetățenilor. Implicarea este un element ce demonstrează că doar împreună lansăm servicii moderne de bibliotecă, care atrag mai mulți beneficiari la biblioteca publică din Vadul-Leca.

Diana Melinschi, bibliotecară, s. Vadul-Leca

Distribuie

Lasă un răspuns