A fost gasită cutia neagră a avionului prăbușit la Teheran,unde au decedat 176 de oameni

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit în această dimineață, la Teheran. Totodată, echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a aeronavei, scrie Digi24.ro

Potrivit datelor Ministerului de Externe al Ucrainei, victimele decedate erau din următoarele țări:

Iran – 82;

Canada – 63;

Ucraina – 2 + 9 (membri ai echipajului);

Suedia – 10;

Afganistan – 4;

Germania – 3;

Regatul Unit – 3 persoane.

Totodată, echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737. Cauza producerii accidentului aviatic a fost un incendiu izbucnit la unul dintre motoare, a declarat Qassem Biniaz, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor.

În același context, compania aeriană Ukraine International Airlines, căreia îi aparține aeronava prăbușită, a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran, informează Sky News.

Mai multe companii aeriene au informat că vor lua măsuri similare și vor schimba rutele zborurilor, pentru a evita spațiul aerian iranian.

Compania aeriană australiană a informat că va evita atât spațiul iranian, cât și pe cel irakian.

Alte companii care au informat că vor suspenda zborurile prin Iran sunt Malaysia Airlines și Singapore Airlines.

De asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski își va întrerupe vizita în Oman, pentru a se întoarce la Kiev.

Avionul avea la bord 176 de persoane și zbura spre Kiev. Potrivit ultimelor informații, relatate de televiziunea de stat iraniană, niciuna dintre victime nu a putut fi salvată. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul era în flăcări, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au anunțat că aeronava s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu doar trei ani și jumătate.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a creat o celulă de criză și a solicitat procurorului general inițierea unei anchete penale pe cazul prăbușirii aeronavei.

Anterior, BBC scria că nu este clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak, ce găzduiesc militari americani.

Ambasada Ucrainei în Iran a exclus, însă, versiunea unui atac cu rachete asupra avionului prăbușit.

Sursa: unimedia.info

 

Distribuie

Lasă un răspuns