A demarat campania mobilă de informare a alegătorilor

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova luni, 5 aprilie, printr-un comunicat de presă a informat despre demararea campaniei mobile de informare privind noul sistem de vot în Republica Moldova cu genericul „Democrația contează”.

Campania este organizată de Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul “Matra”.

În cadrul campaniei, reprezentanții CEC și CICDE organizează întâlniri cu reprezentanți ai autorităților administrației publice locale, ai serviciilor desconcentrate, tineri, cadre didactice, lideri de opinie din teritoriu etc., pentru a discuta despre organizarea și desfășurarea alegerilor din Republica Moldova, inclusiv în contextul aprobării de către Parlament a sistemului de vot mixt, ce va fi aplicat la următoarele alegeri parlamentare. Astfel de întâlniri cu alegătorii vor fi organizate în cel puțin 16 circumscripții electorale din Republica Moldova. Microbuzul campaniei „Democrația contează” va face turul țării pe parcursul lunilor aprilie și mai.

Campania de informare vizează subiecte precum noile modificări ale Codului Electoral, noile proceduri electorale, importanța participării la vot, rolul funcționarilor electorali, liderilor locali și diasporei etc. În cadrul întâlnirilor vor fi distribuite un șir de materiale informative: “Ghidul Electoral”, Broșura CICDE “Democrația se învață”, postere despre sistemul mixt, etc., se mai specifică în comunicat.

Sursa foto politics.md

Distribuie

Lasă un răspuns