75 de militari din Compania Gărzii de Onoare au fost petrecuți la Moscova, pentru a participa la parada din Piața Roșie cu ocazia „Zilei Victoriei”

75 de militari din Compania Gărzii de Onoare au fost petrecuți la Moscova, pentru a participa la parada din Piața Roșie cu ocazia „Zilei Victoriei”. Ceremonia de detașare a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău. Informația a fost confirmată de președintele Igor Dodon. 

Militarii au fost însoțiți de consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, Victor Gaiciuc.

„În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-am împuternicit pe generalul de divizie Victor Gaiciuc, consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, secretarul Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova, să le transmită militarilor noștri un mesaj de drum bun și un îndemn să prezinte cu demnitate țara noastră la Parada Victoriei, unde vor fi multe alte țări.

Merită de menționat faptul că buneii a 23 din cei 75 de militari au participat la luptele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, de aceea participarea Moldovei la acțiunile festive semnifică nu doar o manifestare a solidarității cu țările cu care ne unește o istorie comună, dar și o conexiune directă dintre generații, păstrarea memoriei despre eroismul strămoșilor noștri.

Sunt convins că ofițerii moldoveni vor demonstra o pregătire militară excelentă, muncă de echipă și disciplină strictă. Armata Națională este unul dintre cele mai importante atribute și piloni ai statului independent Republica Moldova”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

 

Președintele Igor Dodon urmează să meargă la evenimentele dedicate „Zilei Victoriei” în Federația Rusă. Vizita va fi întreprinsă ca urmare a unei invitații a omologului său rus, Vladimir Putin. În acest an, din cauza pandemiei de COVID-19, parada, anterior desfășurată la 9 mai, a fost amânată pentru 24 iunie.

Sursa: agora.md

Distribuie

Lasă un răspuns