45 de angajați medicali ai Spitalului Raional din Soroca au fost testați pozitiv la Covid-19

45 de angajați medicali ai Spitalului Raional din Soroca au fost testați pozitiv la Covid-19. Informația a fost anunțată de șefa spitalului, Angela Rusnac, într-un interviu pentru Televiziunea Sor-TV Soroca. Potrivit directoarei instituției medicale, valul epidemiologic a fost adus din afară.

„În total au fost testați pozitiv la Covid-19, inclusiv care au avut o formă asimptomatică, 45 de angajați ai Spitalului din Soroca: 10 medici, 21 de asistenți medicali, 10 infirmiere, 2 surori gospodine și o bufetieră”, a menționat Angela Rusnac.

„Valul a mers, conform debutului bolii, pe ondulatorie: Unitatea Primire Urgențe – Secția Reanimare și apoi a evoluat, prin contactul interfamilial la maternitate. Este un val epidemiologic adus din afara instituției medicale”, a preizat șefa Spitalului Raional.

Totodată, Angela Rusnac a anunțat că două secții au fost reorganizate, pentru a oferi asistență medicală pacienților cu Covid-19: „La moment, toate bazele sunt concentrate pe teritoriul Spitalului Raional Soroca, ca să fie mai comod și mai operativ. Aici este amplasat și cabinetul de statistică, pentru informare și acumularea datelor, serviciul farmaceutic, în vederea dotării permanente cu medicamente și dispozitive medicale. Tot aici este și blocul alimentar, astfel pacienții pot fo deserviți fără întârziere, precum și camera de dezinfectare pentru lenjeria pacienților”.

În contextul criticilor în adresa sa, în special pe rețelele de socializare, șefa Spitalului Raional Soroca a solicitat oamenilor să fie deschiși și să vină cu soluții în cazul în care le au.

La moment, Spitalul Raional Soroca este o instituție medicală strategică, desemnată la 1 aprilie pentru acordarea de ajutor medical persoanelor cu suspecție la coronavirus și a celor cu diagnosticul confirmat.

Potrivit unor surse din cadrul Consiliului Raional Soroca, secția de chirurgie, reanimare și pediatrie au intrat în carantină săptămâna trecută, după ce 27 de lucrători medicali au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Pacienții sunt tratați pe loc, de colegii lor, având toți forma ușoară a bolii.

Sursa: unimedia.info

Distribuie

Lasă un răspuns