35 de medici oncologi merg în teren pentru a consulta populația

Pe parcursul lunii februarie, 35 de medici oncologi vor consulta cetățenii în localitățile țării. Aceștia au format mai multe echipe multidisciplinare în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine!”. Acțiunea este parte a activităților dedicate Zilei Mondiale de luptă împotriva Cancerului, marcată anual pe 4 februarie, transmite IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează într-un comunicat că echipele multidisciplinare sunt formate din medici mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi și proctologi. În perioada 11-15 februarie medicii vor primi pacienţii la Rezina, Telenești, Șoldănești, Călărași, Nisporeni, Glodeni, Sângerei, Fălești și Râșcani.

La Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Anenii-Noi, Ștefan Vodă, Strășeni, Criuleni și Dubăsari consultațiile vor fi oferite în perioada 18-22 februarie. La sud, în raioanele Cantemir, Vulcănești și Taraclia, echipele multidisciplinare se vor afla între 25 februarie și 1 martie.

Secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gâlca, a spus la o conferință de presă că medicii oncologi vor consulta populația din localitățile unde se înregistrează o pondere mai mare a bolnavilor de cancer. Măsurile sunt luate pentru a depista boala în faze incipiente și a educa populația privind prevenirea îmbolnăvirii.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns