30 de ani de închisoare şi 90 de mii de lei pentru un atac tâlhăresc

Judecătoria Orhei, sediul central a condamnat la pedeapsă cu închisoare pe un termen de 10 ani fiecare, trei tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 27 de ani, pentru comiterea unui atac tâlhăresc în s. Zorile, raionul Orhei, relatează serviciul de presă al PCCOCS.

Cazul a fost investigat de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform probelor acumulate, persoanele condamnate, împreună cu alţi doi minori, în privința cărora cauza penală se judecă separat, urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane și însușirii lor ulterioare, conștientizând caracterul prejudiciabil al faptelor lor, dorind în mod conștient survenirea lor, au identificat victima atacului tâlhăresc, apoi, repartizând rolurile conform planului anterior convenit, la 07.12.2016, aproximativ la ora 23:00 s-au deplasat în s. Zorile, Orhei.

A doua zi dimineaţă persoanele respective au pătruns în locuința victimei, i-au aplicat lovituri cu pumnii în regiunea feței și capului, cauzându-i leziuni corporale ușoare, apoi i-au legat mâinile și picioarele şi, ameninţând-o cu moartea, au cerut să le dea banii şi obiectele de preţ de care dispune. Apoi au percheziți-onat locuința şi au sustras bani în sumă de 2 100 lei şi alte bunuri în valoare totală de 14 305 lei.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în beneficiul părţii vătămate a sumei de 90 000 lei, în calitate de prejudiciu material şi moral.

Sentinţa este cu drept de atac la Curtea de Apel, însă procurorul de caz o consideră echitabilă faptelor comise.

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns