3 tineri din Şoldăneşti – învingători ai concursului de desen ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”

Antonela Iațco, Andrei Gligor și Mihai Pânzari din Șoldănești sunt printre cei 14 învingători ai concursului de desen ”Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”. 

Desen de Alexandru Guja.

 

Competiția este la a patra ediție și s-a desfășurat în perioada 12 octombrie – 24 noiembrie. Au fost invitați să-și demonstreze capacitățile tineri cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ cu profil de arte plastice. Dânşii urmau să ilustreze prin intermediul desenului, într-un mod original și cu impact vizual, cele 12 politici de asigurare a climatului de integritate instituțională, cum ar fi conflictul de interese, favoritismul sau etica profesională a agenților publici. 

Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an concursul a fost organizat în două etape. Participanții au asistat la o sesiune de instruire privind tematicile care vor fi ilustrate în lucrări, după care au realizat schițele lucrărilor în cadrul unui atelier de creație. Talentul copiilor a fost apreciat de o comisie formată din reprezentanți ai CNA, parteneri de dezvoltare și mediul artistic.                                                                                                                                        La a IV ediție au participat 122 de tineri. Fiecare din cei 14 câștigători se va alege cu o tabletă grafică. Lucrările selectate vor fi incluse în Calendarul integrității – 2018, care va fi realizat în decembrie curent și va fi distribuit autorităților centrale și locale, precum și profesioniștilor din diferite domenii pentru cultivarea spiritului de toleranță zero faţă de corupție. Totodată, cele mai inspirate lucrări vor fi obiectul unei expoziții tematice, care se preconizează a fi desfășurată la începutul anului viitor.

Concursul este organizat de Centrul Național Anticorupție (CNA) cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei în cadrul proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de PNUD. Ceremonia de premiere a câștigătorilor se va desfășura în cadrul lucrărilor Conferinței Naționale Anticorupție 2017, care va avea loc la 12 decembrie.

Reporter “C”

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns