2020 – Anul Lucrătorului Medical

Președintele Igor Dodon a semnat luni, 25 mai, un decret prin care a declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova.

Prin acelaş decret şeful statului a instituit Comisia națională pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical. Totodată dânsul a promis să susţină iniţiativele de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali, îmbunătățire a condițiilor de muncăși asigurare a statutului social înalt al acestei categorii de lucrători, dar şi promis câte un ajutor unic de 700 de lei pensionarilor care  primesc mai puţin de trei mii de lei.

Vicepreședinta PDM, Monica Babuc, citată de ziarulnaţional.md, susține că președintele Dodon nu s-a consultat cu fracțiunea democrată când a anunțat că pensionarii vor primi 700 de lei, iar salariile angajaților din sectorul medical vor fi dublate. De asemenea, partenerii din PSRM nu au explicat de unde bani pentru implementarea acestor decizii.

“Sper foarte mult că acest suport (de 700 de lei – n.n.) va fi acordat pe parcursul următoarelor luni, adică nu la 1 ianuarie, dar la 1 august sau în septembrie”, a precizat șeful statului.

Amintim că, după ce a fost anulat Acordul de împrumut cu Federația Rusă, Igor Dodon spunea că Guvernul deja în timpul apropiat nu va avea bani pentru salarii și pensii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns