Igor Dodon îi îndeamnă pe reprezentanții PAS și Platformei DA să nu formeze o coaliție cu „Pro Moldova” și Partidul „Șor”, ci cu PDM și PSRM

Igor Dodon îi îndeamnă pe reprezentanții PAS și Platformei DA să nu formeze o coaliție cu „Pro Moldova” și Partidul „Șor”, ci cu PDM și PSRM. 

Dodon  avertizează că  „dacă vă legați cu cei de la Candu, ei o să voteze cu voi să dea jos Guvernul Chicu, o să voteze Guvernul vostru, pe urmă o să vină la noi să dăm Guvernul vostru jos; o să joace așa până o să ne termine și pe noi, și pe voi”.„Credeți că Plahotniuc și Candu luptă doar cu Dodon? Lor le trebuie Procuratura Generală, Curtea Constituțională, justiția, să-și oprească dosarele cu furtul miliardului. Voi credeți că ei au vârât peste 20 de milioane de dolari deja în proiectul „Pro Moldova” cumpărând deputați ca să vă dea Guvernul? Chiar așa de naivi sunteți?”, a întrebat el în cadrul emisiunii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

Igor Dodon propune trei soluții:

  1. Guvernul rămâne minoritar până la alegerile prezidențiale.
  2. O nouă majoritate, „coaliție de salvare națională”, „antioligarhică”, care să dureze 3-4 luni, până după prezidențiale, „să nu ne legăm cu bandiții”.
  3. PSRM, PDM, PAS și Platforma DA decid că nu pot merge mai departe, astfel, dacă e posibil, să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, iar dacă nu – Parlamentul să fie dizolvat după prezidențiale.

 

Distribuie

Lasă un răspuns