1318 locuri vacante în şcoli şi grădiniţe, numai în Capitală

Deficitul de cadre didactice se simte demult în raioanele din regiunea Orhei. În fiecare an direcţiile Educaţie solicită tineri specialişti de la instituţiile de învăţământ superior şi mediu de specialitate, dar practic fără succes. Tinerii specialişti nu numai din pedagogie, dar şi din alte domenii, preferă să-şi caute rostul peste hotare.

Problema deficitului de cadre se confruntă şi capitala. Potrivit unei informaţii mediatizate de Primăria Chişinău, la care se referă www.stirilocale.md, la ora actuală în instituţiile de învăţământ din municipiu sunt 525 de funcții vacante de cadre didactice şi 400 de posturi vacante de specialişti în grădiniţele de copii.

În instituţiile de învăţământ primar şi secundar cele mai multe locuri vacante sunt de specialişti la educaţia fizică, discipline muzicale, clasele primare, profesori de limba și literatura română, matematica, limba engleză.

În grădiniţe sunt necesari 356 de educatori, 23 de conducători muzicali, dar şi metodişti, logopezi, psihologi.

De asemenea sunt vacante 414 posturi nedidactice: asistente medicale, bucătari, ajutori de educatori, spălători de lenjerie şi de veselă, etc.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport încearcă să soluţioneze problema angajând la locurile vacante studenţi, elevi de la şcolile profesionale.

Foto simbol. sursa: mamaplus.md

Distribuie

Lasă un răspuns