12 demnitari şi funcţionari reţinuţi pentru 72 de ore

În cadrul unei conferințe de presă susținută marţi, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că au fost reținute 12 persoane bănuite de implicare în acte ilegale. Viorel Morari şi Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție au spus că printre reţinuţi se numără un fost ministru al Justiţiei, tot el şi fost secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, un ex-viceministru al Agriculturii, un actual şef de direcţie din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, un fost şef-adjunct al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, directorul Staţiei Didactice Experimentale Stăuceni ş.a., fără a da nume concrete.

Mai multe surse mass-media însă au concretizat că printre cei reţinuţi se numără Ion Morei, fost ministru al Justiției şi fost secretar al Consiliului Suprem de Securitate în timpul guvernării Partidului Comunist, dar și fostul șef-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații Tudor Bejan, ex-viceministrul Agriculturii Nicolae Olaru.

Aceștia sunt cercetați într-un dosar pornit pe faptul tentativei de înstrăinare ilegală a unor terenuri ce ar fi aparținut Colegiului Național de Viticultură și Vinificație din Stăuceni.

Potrivit lui Morari, „s-a constatat existenţa unei alte grupări criminale, care îşi desfăşura activitatea prin acţiuni de deposedare a bunurilor Colegiului menţionat. Este vorba despre 30 de hectare de teren care prin diferite scheme puse în aplicare de către bănuiţi, ajungeau în gestiunea persoanelor afiliate. Ulterior se prevedea parcelarea, defrişarea și schimbarea destinaţiei acestui teren.  De asemenea, este vorba de acţiuni de corupere activă întreprinse de membrii acestei grupări şi acţiuni de trafic de influenţă”, a concretizat sursa citată.

Respectivii au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar între timp procurorii vor decide dacă vor cere mandate de arest pe numele acestora”, a declarat Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Urmărire Penală din cadrul Centrului Național Anticorupție.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 12 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei, relatează unimedia-info.

Foto simbol. Sursa: Agora.md

 

 

Source: cuvintul.md

Distribuie

Lasă un răspuns