100 de cărţi despre Basarabia

În imagine: La eveniment au participat autorii şi redactorii cărţilor, poeţi, scriitori, istorici, oameni de cultură, bibliotecari, lume îndrăgostită de limba, istoria și cultura neamului românesc.  Ion Perciun oferă autografe.

În cadrul multiplelor manifestări culturale și patriotice dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România, pe 26 martie c., la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” din Chișinău au fost lansate opt lucrări din colecția „100 de cărți despre Basarabia la 100 de ani de la Unire”, inclusiv „Basarabia – pământ românesc” de Mihai Tașcă, „Ochii Basarabiei” de Gheorghe Pârja, „Iubirea de Viață, Țară, Baștină și Neam” de Ion Perciun, „Acasă” de Nicolae Rusu, „Basarabia: Populația. Istoria. Cultura” de Ștefan Ciobanu și altele.

Au organizat evenimentul reprezentanții proiectului „Românii din jurul României” (dr. Vasile Șoimaru); AO “Institutul de Studiul Arhivelor” (dr. Mihai Taşcă); Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu” din Chișinău (dr. Mariana Harjevschi și dr. Lidia Kulikovski); Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, Maramureș (dr. Teodor Ardelean).

Majoritatea cărţilor lansate vor fi distribuite cu titlu de donaţie bibliotecilor şi instituţiilor de învâţâmânt din ţară.

Reporter „C”

Distribuie

Lasă un răspuns